Tee ympäristön kannalta parempi valinta

 

Joutsenmerkki

Joutsenmerkki on tae ympäristön kunnioittamisesta. Pienillä valinnoilla edesautat kestävää kehitystä ja ympäristön hyvinvointia – myös tulevina vuosina. Joutsenmerkki takaa, että tuote on koko elinkaaren ajalta ympäristölle parempi. Tuote on myös taatusti laadukas ja käyttäjälleen turvallisempi. Joutsenmerkki myönnetään vain tuotteille, jotka ovat läpäisseet tiukat, asiantuntijoiden laatimat ympäristö-, laatu- ja turvallisuusvaatimukset.

Biohajoavuus

Tuotteen biohajoavuudesta kertovan merkinnän löydät Kiilto Kodinhoitotuotteiden lisäksi jatkossa myös Serton ja Erisanin pyykinpesunesteistä.

Biohajoavuus tarkoittaa aineen pilkkoutumista luonnossa pienemmiksi rakenneosasiksi, kuten hiilidioksidiksi, vedeksi ja mineraalisuoloiksi. Raaka-aineiden biohajoavuuden luokittelusta on annettu tietyt määritykset. Nopeasti biohajoavat raaka-aineet pilkkoutuvat luonnossa alle 28 päivässä vähintään 60 prosenttisesti.

Tuotteiden biohajoavuudessa on laskettu nopeasti biohajoavien raaka-aineiden osuus koko raaka-ainemäärästä (ei vesi) ja näin saatu nopeasti biohajoavien %-osuus. Osuus on laskettu siis tuotteen aktiiviaineista ja näin ollen tuotteen sisältämän veden määrä ei vaikuta tuotteen biohajoavuusprosenttiin.

 

pakkausten hävitysohjeet

joutsenmerkki.fi